Alpe-Adria ösvény

Alpe Adria Trail - Erjavčeva mountain hut is located from Kranjska Gora via the Vršič mountain pass to Trenta - ST23 AAT

Alpe-Adria ösvény

ST23 AAT – Kranjska Gora – Trenta

Erjavčeva hegyi kunyhó Kranjska Gorából a Vršič-hegymászó út hágója és Trenta felé található. Ez az az útvonal, amelyen az Alpe-Adria túra is halad. Tehát ha úgy döntenek, hogy az Alpe-Adria túra keretében kirándulnak, az Erjavčeva menedékház egy lehetőség az itt tartózkodásra, pihenésre vagy éjszakázásra, a legszebb helyen a Vršič-hegységben.
Alpe Adria Trail google maps
Az Alpe-Adria Trail egy 750 km hosszú hegymászó útvonal, amely a Veliki Klek (Grossglockner) lábától Károlyháza, Kranjska Gora (Szlovénia) és Milje (Muggia) közelében az Adriai-tenger partján, az Olaszországi Trieste-öbölben található.
A meglévő hegyi és túraútvonal útvonala Ausztria, Szlovénia és Olaszország határvidékén található. A túraútvonalat három partner (Kärnten Werbung – Ausztria, Slovenian Tourist Organization – Szlovénia, Tourist Organization of Friuli-Julian Region – Olaszország) együttműködésével dolgozták ki és jelölték ki a földön 2012-ben. A három résztvevő ország hegymászó szervezetei, az ÖAV (Ausztriai Alpok Egyesülete), a PZS (Szlovén Hegybarátok Szövetsége) és a CAI (Olasz Alpintézet) felelősek a jelzések kihelyezéséért és az egyes országokban található útvonalak karbantartásáért. Az új útvonalat a Hiking in Paradise jelszóval hirdetik, és egy különleges szimbólummal van állandóan jelölve. Egy túra során a Hohe Tauern gleccsereitől, tóin és patakvölgyein keresztül az Adriai-tenger partjáig, megismerhető a három különböző ország kulturális sokfélesége, amelyet hosszú közös történelem köt össze.
Az Alpe Adria Trail Szlovéniában a Jepca-hágón kezdődik, majd a Maloško és Trupej poldnev-hez vezet Srednji vrh-on és Kranjska Gorán keresztül, ahol belép a Triglav Nemzeti Parkba a Julian-Alpokban. A Vršičen keresztül Trentoig és a Soča-völgy mentén, Bovac, Žaga által Drežnicáig és Krno alatt Tolminig, az útvonal a régi katonai útvonalakon halad tovább a Solarji-szinten, ahol átlépi az olasz határt.