Egy érdekes tény

Egy érdekes tény: Az bejáratnál található egy hegyi könyv. Az szokás, hogy minden látogató bejegyzi magát, és feljegyzi, hogy honnan érkeztek és hová mennek. Az ősi szokás az eltűnt emberek kereséséből is ered, ha valaki eltéved vagy balesetet szenved az út során vagy a hegyekben.

Egy érdekes tény: Azok a hegyi kunyhók, amelyek be vannak jegyezve a Szlovén Hegyiturista-szövetség kunyhó nyilvántartásába, kötelesek az ott megszállóknak szállást, élelmiszer-ital ellátást és segítséget nyújtani a hegyi balesetek esetén.

Egy érdekes tény: Az ágyak a kunyhóban foglalási sorrend alapján vannak kiadva. Az előzetes foglalás érvényes 19:30-ig. Azon látogatók és hegyimentők, akik sérültek vagy legyengültek a túrázás során, elsőbbséget élveznek az éjszakai tartózkodás szempontjából.

Egy érdekes tény: A kunyhó életkora, az elégtelen elektromos vezetékek és a kunyhó fa alapja miatt jelentős tűzveszély áll fenn, ha nagyobb elektromos fogyasztók vannak az elektromos vezetékekre kötve ellenőrizetlen módon. Az ilyen fogyasztók (például főzők, hajszárítók) csatlakoztatása tilos. Ha további kérdése van, beszéljen a kunyhó személyzetével.

Egy érdekes tény: Minden látogatónak viselkednie kell a hegyi kunyhóban és annak környezetében, hogy elkerüljék mások zavarását. Nem szabad zajt kelteniük, és szemetet vagy más hulladékot hagyniuk maguk után. Mindenkinek magának kell vinnie az összes szemetét a völgybe.

Egy érdekes tény: A Szlovén Hegyiturista-szövetség azt javasolja, hogy minden hegymászó vigye magával a szemetét a völgybe. Ezért nem talál a szobában szemetesedényt.

Egy érdekes tény: A Szlovén Hegyiturista-szövetség javasolja, hogy minden zuhanyzó használatát 3,50-4,00 € közötti áron számítsák fel.

Címkék:
Hasznos volt ez a cikk?
Nem tetszik 0

Bővebben

Előző: Lassú Wi-Fi és nincs telefonjel.
Következő: Árak