Házirend

Mi nem egy hostel vagy szálloda vagyunk. A Triglav nemzeti parkban 1901 óta vagyunk hegyi hütte, és itt megtalálja a mi különbségeinket és jó gyakorlatainkat. Olvasson és tudjon meg többet az egyik legrégebbi és legnépszerűbb szlovén hagyományos hegyi kunyhóról.

Érdekesség: a bejáratnál van egy hegyi könyv. Az szokás, hogy minden látogató bejegyzi magát, és feljegyzi, hogy honnan érkeztek és hová mennek. Az ősi szokás az eltűnt emberek kereséséből is ered, ha valaki eltéved vagy balesetet szenved az út során vagy a hegyekben.

Egy érdekes tény: A Szlovén Hegyi Szövetség által a hegyi hütték nyilvántartásába bejegyzett hegyi hütték kötelesek a látogatóknak a hüttében való tartózkodást, szállást, ételt és italt, valamint segítséget nyújtani a hegyi balesetek esetén.

A Szlovén Hegymászó Szövetség ajánlja a Házirend, a magatartási szabályok és az éjszakai árakat. Házbérlőként be kell tartanunk ezeket. Még a többi 169 szlovéniai hegyi kunyhónál is többet ajánlunk, mivel a Triglav Nemzeti Parkban vagyunk.

A (digitális) kulcs átvételekor 10 € kauciót kell fizetni. Ha nem adja vissza a kulcsot, akkor ezzel a kaucióval fizet.

Sok látogató esetén az étkezőben és a már kiszolgált asztaloknál a lehető leghamarabb helyet kell adni a várakozóknak.

A kunyhó általában mindig nyitva van, még éjszaka is. Ha az ajtók zárva vannak, akkor csengessen. A hivatalos nyitvatartási idő télen 08:00-20:00, nyáron 07:00-22:00. A munkaidő a kunyhó személyzetével egyeztetve módosítható.

SUMMER Reggeli 07:00-tól 09:00-ig. A konyha utolsó rendelése 21:00-kor. A bár 22:00 órakor zár

TÉLI Reggeli 08:00-tól 10:00-ig. A konyha utolsó rendelése 20:00-kor. A bár 21:00 órakor zár

Aki nem tartja be a ház szabályait, annak el kell hagynia a hegyi kunyhót.

A kunyhóban és annak környékén 22:00 és 06:00 óra között szívesen hallgatunk.

A kunyhóban lévő ágyakat a foglalás beérkezésének sorrendjében adjuk ki. Az előzetes foglalás érvényes 19:30-ig. Azon látogatók és hegyimentők, akik sérültek vagy legyengültek a túrázás során, elsőbbséget élveznek az éjszakai tartózkodás szempontjából.

A szobába bejelentkezés 12:00 óra után és legkésőbb 19:30-ig lehetséges. A kijelentkezés 10:00 óráig lehetséges. A késői kijelentkezés 10 €/óra vagy elutasítás ellenében lehetséges.

Érdekesség: A házikó kora, a rossz elektromos vezetékek és a fából készült alapszerkezet miatt jelentős tűzveszély áll fenn, ha nagyobb elektromos fogyasztókat ellenőrizetlenül csatlakoztatnak az elektromos vezetékekre. Az ilyen fogyasztók (például főzők, hajszárítók) csatlakoztatása tilos. Ha további kérdése van, beszéljen a kunyhó személyzetével.

A dohányosok az előcsarnokban vagy a kunyhón kívül dohányozhatnak. A szobákban tilos a dohányzás.

A szobákban csak keskeny konnektorok vannak. A vastagabb konnektorok zárva vannak, és használatuk csak az étkezőben engedélyezett.

Kérjük, jelezze a kunyhó személyzetének, ha extra takarót vagy párnát szeretne.

A fűtőtestek a kunyhóban zárva vannak. Kérjük, tájékoztassa a hütte személyzetét, ha túl meleg vagy túl hideg van.

Minden látogatónak úgy kell viselkednie a hüttében és annak környezetében, hogy ne zavarjon másokat. Nem szabad zajt kelteniük, és szemetet vagy más hulladékot hagyniuk maguk után. Mindenkinek magának kell vinnie az összes szemetét a völgybe.

Érdekesség: A Szlovén Hegymászó Szövetség azt ajánlja, hogy minden hegymászó vigye a szemetet a völgybe. Ezért nem talál a szobában szemetesedényt.

Minden vendégnek papucsot kell váltania az emeletek között. A cipővel való járkálás a nyaraló hálórészében 150 € bírsággal sújtható.

A mosdókban lévő kosarak csak a papírnak vannak fenntartva. Kérjük, adja le a hütte személyzetének, ha megvan a szemete, és nem akarja magával vinni a völgybe.

Érdekesség: A Szlovén Hegymászó Szövetség ajánlása szerint minden egyes zuhanyzásért 3,50-4,00€-t kell fizetni.

A kunyhóban alvó vendégek számára az első emeleten WC áll rendelkezésre. Tömeg esetén az alagsorban további fürdőszobák is rendelkezésre állnak. Kérje a kunyhó személyzetétől az ajtók pin-kódját.

Ha azt veszi észre, hogy elfogyott a WC-papír, vagy szennyeződést lát a WC-ben vagy a zuhanyzóban, kérjük, értesítse a kunyhó személyzetét. A kunyhót naponta többször takarítjuk, de nem használjuk a létesítményeket, és tudnunk kell, ha koszos lesz.

Ami a nemzeti park vízhiányát illeti, minden lépésben takarékoskodnunk kell a vízzel. Kérjük, használja bölcsen a zuhanyzókendőt, és állítsa le a vizet a samponozás és a szappanozás között. Tömeg esetén az alagsorban további zuhanyzók is rendelkezésre állnak. Kérje a kunyhó személyzetétől az ajtók pin-kódját. Szükség esetén felár ellenében törölközőt is biztosítunk.

Az Ön véleménye sokat jelent számunkra. Ezért őszintén megkérjük, hogy véleményét élőben mondja el a hütte személyzetének, amikor nálunk tartózkodik, és ne csak a foglalási portálokon tegyen megjegyzéseket. Csak így tudjuk javítani és még jobbá tenni az utazás élményét.

Címkék:
Hasznos volt ez a cikk?
Nem tetszik 0

Bővebben

Előző: Kulcsbetét