Szoba mérete

A szlovéniai hegyi kunyhókat menedékhelyeknek tervezték, nem pedig a mai szállodáknak. A szobák kicsik és szerényen berendezettek, de több, mint elég a kellemes alváshoz és pihenéshez. Szerény szobák belül és gyönyörű természet kívül.

Lassú Wi-Fi és nincs telefonjel.

Lehet rossz vagy akár egyáltalán nincs telefonjel. Az internet még mindig luxus a tengerszint feletti 1525 méter magasan lévő nemzeti parkban. Van internetünk, de lassú és néha trükkös. Elon Musk még nincs itt, de inkább az csillagokat figyeljük, nem az ő Wi-Fi műholdjait.

Egy érdekes tény

Egy érdekes tény: Az bejáratnál található egy hegyi könyv. Az szokás, hogy minden látogató bejegyzi magát, és feljegyzi, hogy honnan érkeztek és hová mennek. Az ősi szokás az eltűnt emberek kereséséből is ered, ha valaki eltéved vagy balesetet szenved az út során vagy a hegyekben. Egy érdekes tény: Azok a hegyi kunyhók, amelyek be vannak[ … ]

Árak

Néhány ár magasabb a vártnál. Miért? Mi egy hegyi kunyhó 1525 méterrel a tengerszint felett, egész évben nyitva. Egész évben fűtjük a házat, még nyáron is. Ezért szabályozzuk a kunyhó fűtésére vonatkozó árakat.

Nyitva tartás

A kunyhó általában mindig nyitva van, még éjszaka is. Ha az ajtók zárva vannak, akkor csengessen. A hivatalos nyitvatartási idő télen 08:00-20:00, nyáron 07:00-22:00. A munkaidő a kunyhó személyzetével egyeztetve módosítható. TÉLI Reggeli 08:00-tól 10:00-ig. A konyha utolsó rendelése 20:00-kor. A bár 21:00 órakor zár SUMMER Reggeli 07:00-tól 09:00-ig. A konyha utolsó rendelése 21:00-kor. A[ … ]

Téli időszámítás

Tudnod kell, hogy mi egy 1525 méteres tengerszint feletti magasságban található hegyi menedékház vagyunk. Télen az út egy-két napra (vagy hosszabb ideig, ha szükséges) lezárható lehet az erős havazás vagy lavinaveszély miatt. Ha az út le van zárva, akkor gyalog kell feljutni a völgyből a hegyi kunyhóig. A Triglav Nemzeti Parkon és az Alpe-Adria túraútvonalon[ … ]

Buszmenetrend

A Vršič-hágóhoz közlekedő busz csak szezonálisan jár. Kérjük, ellenőrizze az ütemtervet. Azonban lehetőség van taxival érkezni Bovec-ből vagy Kranjska Gorából. Van lehet autóstoppal jönni a völgyből. Az autóstoppolás elég elterjedt és biztonságos tevékenység Szlovéniában.    

Hol tudok főzni?

A hálóhelyiségekben tilos főzni és nyílt tüzet használni. Van egy étterem a hegyi kunyhóban. Lehetőség szerint azonban a szabadban is főzhet, de nyílt tűz nélkül, mert a nemzeti parkban tilos a tűz használata.