Szoba mérete

A szlovéniai hegyi kunyhókat menedékhelyeknek tervezték, nem pedig a mai szállodáknak. A szobák kicsik és szerényen berendezettek, de több, mint elég a kellemes alváshoz és pihenéshez. Szerény szobák belül és gyönyörű természet kívül.

Lassú Wi-Fi és nincs telefonjel.

Lehet rossz vagy akár egyáltalán nincs telefonjel. Az internet még mindig luxus a tengerszint feletti 1525 méter magasan lévő nemzeti parkban. Van internetünk, de lassú és néha trükkös. Elon Musk még nincs itt, de inkább az csillagokat figyeljük, nem az ő Wi-Fi műholdjait.

Egy érdekes tény

Egy érdekes tény: Az bejáratnál található egy hegyi könyv. Az szokás, hogy minden látogató bejegyzi magát, és feljegyzi, hogy honnan érkeztek és hová mennek. Az ősi szokás az eltűnt emberek kereséséből is ered, ha valaki eltéved vagy balesetet szenved az út során vagy a hegyekben. Egy érdekes tény: Azok a hegyi kunyhók, amelyek be vannak[ … ]

Wi-Fi

Felhasználó: EKV-guest Felhasználó: EKV Pass: (nincs)   Csak hogy tudd, az internet még mindig luxus egy 1525 méterrel a tengerszint felett fekvő nemzeti parkban. Van internetünk, de lassú és néha trükkös a használata. Elon Musk még nem jött el; mi még mindig inkább a csillagokat figyeljük, nem a műholdjait.

A zuhanyzó

Ami a nemzeti park vízhiányát illeti, minden lépésben takarékoskodnunk kell a vízzel. Kérjük, használja bölcsen a zuhanyzókendőt, és állítsa le a vizet a samponozás és a szappanozás között. Tömeg esetén az alagsorban további zuhanyzók is rendelkezésre állnak. Megkérdezné a kunyhó személyzetétől az ajtók pin-kódját? Szükség esetén felár ellenében törölközőt is biztosítunk.

Légy nyomozó

Ha azt veszi észre, hogy elfogyott a WC-papír, vagy szennyeződést lát a WC-ben vagy a zuhanyzóban, kérjük, értesítse a kunyhó személyzetét. A kunyhót naponta többször takarítjuk, de nem használjuk a létesítményeket, és tudnunk kell, ha koszos lesz.

WC-k

A kunyhóban alvó vendégek számára az első emeleten WC áll rendelkezésre. Tömeg esetén az alagsorban további fürdőszobák is rendelkezésre állnak. Kérje a kunyhó személyzetétől az ajtók pin-kódját.

Szemetesek a WC-kben

A mosdókban lévő kosarak csak a papírnak vannak fenntartva. Kérjük, adja le a hütte személyzetének, ha megvan a szemete, és nem akarja magával vinni a völgybe.

Lábbeli

Minden vendégnek papucsot kell váltania az emeletek között. A kunyhó alvóhelyén cipővel való járkálásért akár 150 eurós bírság is kiszabható, sőt, udvariasan meg is kérhetik a vendégeket, hogy hagyják el a hegyi kunyhót. A papucsok azonban ingyenesek, vagy használhatja a saját papucsát.

Fűtés

A fűtőtestek a kunyhóban ütemezettek és zárva vannak. Az átlaghőmérséklet általában 21 és 23 Celsius-fok között mozog. Kérjük, tájékoztassa a hütte személyzetét, ha túl meleg vagy túl hideg van.