Hogyan kell megfelelően felkészülni a téli hegyi utazásra?

A hegyekben a tél lehet trükkös. Menj a hegyekbe megfelelő felszereléssel, és tanulj meg előre használni az eszközöket. 1. Télen soha ne menj egyedül a hegyekbe! 2. Előre kell felszerelkezni és meg kell tanulni használni a felszerelést, mielőtt télen a hegyekbe indulunk. 3. Az otthonban és a túra előtt ellenőrizze az lavinabiztonsági felszerelés működését, cserélje[ … ]

Túrázás kutyával

Válasszon megfelelő és biztonságos ösvényt kutyájával való túrázáshoz. A magas nyári hőmérséklet miatt kezdje a túrát korán reggel és kerülje a kőzúzalékos utakat – a felület hasonlóan felmelegedhet az aszfalthoz. Vigye kutyáját pórázon, hogy megvédje az állatvilágot. Vigyen friss vizet is magával a barátjának – tavakból és állati itatókból való ivás nem javasolt.

Használjon térképet

A térkép a hátizsákban legalább olyan fontos, mint a víz. Válasszon túraútvonalat a túratérkép és a Szlovén Alpesi Szövetség applikációi alapján: https://maps.pzs.si vagy https://outdooractive.com. Az aktuális feltételekről érdeklődjön a turisztikai információs központokban. Az Erjavčeva kunyhóban térképeket is árulunk. Kérdezze munkatársainkat. Többnapos túrához foglaljon szállást olyan hegyi kunyhókban, mint az Erjavčeva kunyhó. Ne feledkezzen meg a[ … ]

Parkolja le járművét

Parkolja gépjárművét nyilvános parkolóhelyen és használjon tömegközlekedést. Válassza a Parkolj és Utazz rendszert az ingyenes vagy olcsóbb parkolók használatához a vonat- és buszállomások közelében. Az hivatalos parkolók járatai kapcsolódnak a buszjáratokhoz a Julian-Alpok összes településén.    

Időjárás a hegyekben

A nyári időjárás a hegyekben nagyon kiszámíthatatlan lehet. A nyári záporok gyakoribbak, akár nyári napokon is. Kövesse a Julian Alps időjárás előrejelzését. Kövesd a Julis-Alpok időjárás-előrejelzését a https://meteo.arso.gov.si/met/en/weather/fproduct/ oldalon és rendszeresen ellenőrizd az észlelt csapadék radarképét a https://meteo.arso.gov.si/met/en/ oldalon.

Tervezze meg az utazását

Planoljon egy egy- vagy többnapos kirándulást a Triglav Nemzeti Parkba, és vegye figyelembe az időjárást, a forgalmat, a rendelkezésre álló parkolóhelyeket a kiindulópontoknál, az elérhető időt és fizikai képességeit. Mindig különböző forgatókönyveket tervezünk arra az esetre, ha az időjárás változik, ha dugók alakulnak ki, vagy ha a parkoló tele van. Kövesse a forgalmi helyzetet a[ … ]

Kemping

A kempingezés megengedett hivatalos kempinghelyeken. Sok szervezett kemping található a Triglav Nemzeti Park területén. Az úszás tilos a hegyi tavakban.

Legyen tisztelettudó az állatokkal szemben

Legyen tiszteletteljes a hegyi legelőn legelésző állatokkal. A gazdák keményen dolgoznak az hagyományos hegyi legelőgazdálkodás megőrzéséért. Tarts távolságot az állatoktól, különösen, ha van kutyád. Állandóan zárja be az ajtókat az akadályzáró kerítésen. Használjuk a jelölt túraösvényeket a hegyi legelőkön. Ne etesse a haszonállatokat és a vadállatokat sem.